3x vegan toppings voor bij de borrel

3 maart 2017
Vegan toppings

Vandaag laat ik jullie 3 verschillende vegan toppings zien die lekker zijn voor op een broodje of toastje bij de borrel. Makkelijk en snel klaar. Ik heb voor een aantal toppings in de kast gekeken wat ik nog had liggen. Dit is dus een fijne manier om van je restjes af te komen. Want aan weggooien heb ik een hekel, zonde! De hoeveelheden heb ik uit de losse pols bedacht. Pas de verhoudingen vooral naar je eigen smaak aan. Hou je bijvoorbeeld van veel knoflook, gebruik dan een teentje meer dan dat ik heb gedaan.

 

Kruidenboter

  • half kuipje plantaardige margarine (ik gebruik Becel)
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • half teentje uitgeperste knoflook
  • 1 theelepel uienpoeder
  • zout en peper naar smaak

Doe de margarine in een kommetje en ga er even met een vork doorheen zodat het wat minder stevig is. Voeg alle ingrediรซnten toe en roer dit goed door elkaar. Zet het een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt en fijner smeerbaar.

Bonendip

  • klein blikje zwarte bonen, uitgelekt
  • kwart rode ui, gesnipperd
  • half teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • zout en peper naar smaak

Bewerk de uitgelekte zwarte bonen met een vork, zodat ze grotendeels fijn geprakt zijn. Voeg de overige ingrediรซnten toe en doe hier een klein beetje water bij, tot je tevreden bent over de dikte van de dip.

Salsa

  • 4 middelgrote rijpe tomaten in blokjes (ik gebruik Tasty Tom), zaadlijsten verwijderen
  • kwart rode ui, gesnipperd
  • 1 rode peper fijn gesneden, zaadlijsten verwijderen (of niet als je van pittig houdt)
  • half teentje knoflook geperst
  • paar takjes verse koriander, fijn gesneden
  • cajunkruiden naar smaak
  • limoensap naar smaak

Meng de bovenste 5 ingrediรซnten in een kommetje. Voeg de cajunkruiden naar smaak toe, evenals het limoensap. Als er geen zout in de cajunkruiden zit, kun je dit eventueel nog toevoegen.

Vegan toppings

Eet smakelijk!

Welke vegan toppings gebruik jij graag op een stokbroodje?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply