Vegan wentelteefjes, net zoals vroeger!

2 mei 2017
Wentelteefjes

Vandaag een recept dat mij echt aan vroeger doet denken, wentelteefjes! Maar dan de vegan versie, want de melk en eieren heb je echt niet nodig om deze lekkere en knapperige wentelteefjes te kunnen maken. Benieuwd geworden naar het recept? Lees dan snel verder!

Dit is trouwens niet het meest gezonde recept, door het witbrood en de suiker. Maar af en toe cheaten moet kunnen, toch? Lijkt het je leuk als ik ook eens een gezondere versie ga maken? Laat het mij weten in de comments onderaan, dan ga ik daarmee aan de slag!

Ingrediënten voor 2 wentelteefjes

  • 2 sneetjes wit brood, hoe ouder hoe beter (lees goed het etiket omdat er nog wel eens melk in wit brood zit)
  • 120 ml kokosnoot-amandeldrink van Alpro
  • 2 eetlepels bloem
  • half zakje vanillesuiker van 8 gram
  • snufje zout
  • kaneel naar smaak
  • witte suiker naar smaak
  • plantaardige boter om in te bakken, ik gebruik Becel biologisch 100% plantaardig
  • een brede mengkom, er moet een boterham in passen
  • koekenpan

Bereiding

  • Eerst gaan we het beslag maken. Doe daarvoor de kokosnoot-amandeldrink in de mengkom, samen met de bloem, het zakje vanillesuiker, het snufje zout en kaneel naar smaak. Roer dit met een garde goed door elkaar.
  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier wat plantaardige boter in warm worden.
  • Haal een boterham snel door het beslag heen, dus laat het er niet in liggen. Als de boterham teveel beslag opzuigt, valt het uit elkaar in de pan. Leg de boterham vervolgens in de pan en bak dit voor een paar minuten aan iedere kant, tot het een mooi lichtbruin korstje heeft gekregen. Herhaal dit met de rest van de boterhammen.
  • Vermeng wat witte suiker met kaneel en strooi dit over de wentelteefjes heen. Lekker om te serveren met vers fruit, ik kies nu voor aardbeien en banaan.

 

Wentelteefjes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze wentelteefjes maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply