Vegan vissalade van plantaardige vis, net echt!

4 augustus 2017
vegan vissalade

Ik had laatst al een vleesvervanger gebruikt om deze heerlijke snackballetjes mee te maken. Nu laat ik jullie zien hoe je van een vleesvervanger een heuse vegan vissalade kunt maken! Je mag hiervoor je favoriete plantaardige vis kiezen. Ga je voor de Woezel en Pip vegetarische sticks, of toch liever voor de SoFine SoFish burgers (klik op de linkjes voor mijn reviews)? Het maakt niet uit welke je gaat gebruiken, ze zijn hier beide super geschikt voor. Klik snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor ongeveer 6 boterhammen vegan vissalade

  • 1 verpakking plantaardige vis (ik ben uitgegaan van ongeveer 150 gram, afhankelijk van de soort zal je waarschijnlijk iets van de verpakking overhouden)
  • halve rode ui, in kleine stukjes gesneden
  • 2 medium augurken, in kleine stukjes gesneden
  • halve trostomaat, in kleine stukjes gesneden
  • half appeltje, in kleine stukjes gesneden
  • 2 theelepeltjes kappertjes, snij dit ook even in stukjes
  • 2 eetlepels plantaardige mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder + 1 theelepel kerriepoeder
  • zonnebloemolie
  • koekenpan
  • keukenmachine
  • grote mengkom
  • snijplank + scherp mes

Bereiding

  • Eerst beginnen we met het bakken van de plantaardige vis. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een beetje zonnebloemolie in warm worden. Voeg vervolgens de plantaardige vis toe en bak dit volgens de verpakking. Let hierna apart en laat helemaal afkoelen.
  • Vervolgens mag de plantaardige vis in de keukenmachine. Dan kun je het beste met de pulse stand de plantaardige vis malen. Je hoeft het niet helemaal fijn te malen, voor de structuur van de salade is het wel lekker als er wat grovere stukjes in zitten. Als je hiermee klaar bent, mag het in de mengkom.
  • Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
  • Lekker om te serveren op een vers gebakken broodje of crackers, eventueel met een schijfje citroen erbij.

 

vegan vissalade

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan vissalade maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply