Vegan vanillepudding met banaan en kruidnootjes

3 december 2017
vegan vanillepudding

Sinterklaas is in het land! Of nou ja, hij is al bijna weer vertrokken. Ga jij het nog vieren met familie? Ik heb een heel lekker toetje gemaakt, ideaal voor als je na de Sinterklaas cadeautjes uitpakken nog gezellig met familie gaat tafelen: vegan vanillepudding met banaan en kruidnootjes! Maar ook na Sinterklaas is dit natuurlijk een lekker dessertje. Bovendien is het super makkelijk te maken, klik snel verder voor het recept!

Je weet, ik hou van makkelijk en ben niet bang van suiker. Daarom heb ik kant en klare vanille sojamelk gebruikt. Maar je kunt ook een plantaardige melk naar keuze gebruiken en hier zelf verse vanille of vanille-aroma aan toevoegen. Dan kun je daarna zelf bepalen of en hoeveel suiker je er nog aan toe wilt voegen. Ik gebruik nu trouwens pepernoten, maar als je dit niet in huis hebt, kun je ook een stukje speculaas gebruiken.

Ingrediënten voor 2 (flinke) glazen vegan vanillepudding

  • 600 ml vanille sojamelk
  • 50 gram maizena (komt overeen met ongeveer 5 eetlepels)
  • een handje pepernoten
  • kookpannetje + garde
  • kommetje
  • 2 glazen

Bereiding

  • Snij eerst alvast een stuk of 14 heel dunne plakjes banaan (per glas dus 7 plakjes). Deze mag je aan de binnenkant van het glas plakken. Doordat de bananen vrij plakkerig zijn, zul je zien dat wanneer je de plakjes een beetje aandrukt ze goed blijven zitten.
  • De afgewogen maizena mag in een kommetje, voeg hier een scheutje van de vanille sojamelk aan toe. Roer dit goed door elkaar totdat al het maizena is opgenomen door de sojamelk.
  • Zet de rest van de sojamelk in het pannetje op hoog vuur tot het kookt, draai het vuur dan uit maar laat de pan staan. Voeg nu het maizena-papje geleidelijk toe, terwijl je goed met de garde roert. Als alles erin zit, blijf je nog een minuut goed roeren. Het is heel belangrijk dat alle klontjes er uitgeroerd zijn!
  • Schenk nu de gekookte sojamelk voorzichtig in de glazen en zet de glazen in de koelkast voor ongeveer 2,5 à 3 uur, tot het een pudding is geworden en lekker koud is.
  • Garneer voor het opdienen met verkruimelde pepernoten.

 

vegan vanillepudding

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan vanillepudding ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 3 december 2017 at 11:33

    mmm dit klinkt echt heeeel goed!!

    • Reply Sanne 3 december 2017 at 19:11

      Wel hé Mariëlle, het is ook super lekker! 😀

    Leave a Reply