Vegan sushi bowl, lekker snel en gezond!

8 oktober 2017
vegan sushi bowl

Voor sushi kun je mij echt wakker maken! Maar omdat ik het nog steeds een gedoe vind om te maken, maak ik vaak de makkelijke variant: een vegan sushi bowl. En dat klinkt heel ingewikkeld, maar het is echt niets meer dan een paar ingrediënten in een kommetje gooien, rijst erbij en een sausje eroverheen. Door de ziltige smaak van de nori, krijg je echt die sushi beleving. Klik snel verder voor het recept en om te zien hoe ik hem het liefste eet!

Ingrediënten voor 1 vegan sushi bowl

  • 75 gram rijst (sushirijst, pandanrijst, wat jij lekker vindt!)
  • 1 handje gekookte boontjes (doperwtjes of sojaboontjes)
  • 1 flinke wortel
  • stukje komkommer
  • halve avocado
  • 1 vel nori (gedroogd zeewier)
  • 1 eetlepeltje geroosterde sesamzaadjes
  • sojasaus naar smaak
  • rasp
  • kom

Bereiding

  • Bereid eerst alvast de rijst volgens de verpakking en zet alvast klaar voor later in dit recept.
  • Rasp de wortel, snij de komkommer in stukjes en snij ook de avocado in plakjes. Kook indien nodig de boontjes.
  • Leg de groenten en de rijst neer in de kom. Verscheur het vel nori en strooi dit over de bowl heen, net als de sesamzaadjes.
  • Serveer de vegan sushi bowl met wat sojasaus naar smaak.

 

vegan sushi bowl

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan sushi bowl maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met je zelfgemaakte creatie via instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply