Vegan snackballetjes met satésaus

23 juni 2017
vegan snackballetjes

In dit recept gebruik ik een van mijn favoriete vleesvervangers: de verse plantaardige burger van Albert Heijn! Deze burger is ontzettend populair en niet zonder reden. Hij is erg lekker en smaakt bizar veel naar echt vlees! Ik heb op social media gelezen dat je hier ook prima balletjes van kunt draaien en dat is precies wat ik vandaag ga laten zien. Lekkere kruidige vegan snackballetjes met een simpele satésaus, heerlijk als borrelhapje!

Ingrediënten voor 12 vegan snackballetjes met satésaus

  • 1 verpakking verse plantaardige burgers van AH
  • 20 gram nasi-kruiden, ik gebruik die van Inproba
  • een paar eetlepels panko of gewoon paneermeel
  • 3 eetlepels pindakaas, ik gebruik 100% pindakaas met stukjes van AH
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • halve ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 à 2 theelepels sambal oelek
  • sap van een kwart limoen
  • water
  • koolzaadolie
  • mengkom
  • koekenpan
  • steelpannetje

Bereiding

  • We beginnen eerst met het maken van de satésaus. Zet het steelpannetje op laag tot middelhoog vuur en verwarm hier een beetje koolzaadolie in. Bak hier de gesnipperde ui in voor 5 minuten, voeg in de laatste minuut de geperste knoflook toe. Voeg nu de pindakaas, ketjap manis, sambal oelek en limoensap toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg nu wat water toe, tot je tevreden bent met de dikte van de saus. Laat het tussendoor niet koken, maar verwarm het alleen maar. Zet nu even apart voor straks.
  • Dan gaan we nu verder met de balletjes. Heel makkelijk: doe de burgers in de mengkom, samen met de nasi-kruiden. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Voeg nu een paar eetlepels panko of paneermeel toe en meng dit tot het een stevige massa is geworden. Draai hier nu balletjes van. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier wat koolzaadolie in warm worden. Bak hier de balletjes in voor ongeveer 8 minuten. Draai tijdens het bakken de balletjes regelmatig om, zodat alle kanten gebakken worden. Doet dit met beleid en voorzichtig, ik heb gemerkt dat de balletjes de neiging hebben om een beetje te blijven plakken aan de bodem van de pan. De balletjes blijven een beetje roze van binnen, alleen de kant die met de pan in aanraking is geweest zal een bruin kleurtje krijgen. Dat is niet erg, ze zijn evengoed gaar en goed warm van binnen.
  • Serveer de snackballetjes in de satésaus, of ernaast. Net hoe jij het wilt hebben.

 

vegan snackballetjes

 

Eet smakelijk

Ga jij deze vegan snackballetjes maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply