Vegan nachos met een makkelijke kaassaus uit de oven

18 juni 2017
Vegan nachos

Deze vegan nachos smaken extra lekker door de vegan kaassaus die ik erbij maak. Het is een simpel sausje zonder poespas, wat eigenlijk zo gemaakt is. Door alle groenten is dit een volwaardige maaltijd, maar je zou er eventueel ook nog een groene salade bij kunnen maken. Joris heeft zelfs 2x opgeschept, zo lekker was het!

Ingrediënten voor 1 grote ovenschaal

  • 1 zak nachochips naturel
  • 1 rode puntpaprika
  • klein blikje maïs
  • klein blikje kidneybonen
  • 1 trostomaat
  • 2 stengels bosui
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • een paar partjes limoen
  • olijfolie om in te vetten
  • voor de ‘kaas’saus:
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 ml water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • halve theelepel uienpoeder
  • kwart theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • kwart theelepel kerriepoeder
  • kwart theelepel chilivlokken
  • peper en zout naar smaak
  • verdere benodigdheden:
  • ovenschaal
  • steelpannetje
  • zeef of vergiet
  • mengkom
  • garde

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Eerst beginnen we met het snijden van de groenten. Snij de paprika en tomaat in kleine blokjes en doe in de mengkom. De bosui mag in ringetjes en ook hierbij. De inhoud van de blikjes maïs en kidneybonen mag in de zeef of vergiet en spoel dit even goed om met water. Laat dit uitlekken en dan mag het in de mengkom. Voeg nu ook de tacokruiden toe en roer alles goed door elkaar. Zet even weg voor straks.
  • Dan gaan we nu verder met de kaassaus. Het water en de olijfolie mogen in de steelpan, zet dit op een laag vuur om te verwarmen (niet koken!). Voeg nu de bloem en ook de edelgistvlokken toe en roer dit met de garde goed door elkaar tot alle klontjes zijn verdwenen. Nu mogen ook alle kruiden erbij, roer dit goed door elkaar. Haal dan de steelpan van het vuur af.
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel een laagje nachochips over de bodem. Hier bovenop mag dan de helft van het groentemengsel en ongeveer een derde van de kaassaus. Verdeel hier bovenop weer een laagje nachochips en daar mag dan de andere helft van het groentemengsel op. Verdeel hier weer een derde van de kaassaus overheen. Nu mag de ovenschaal in de oven voor ongeveer 8 à 10 minuten.
  • Serveer met de overgebleven kaassaus en gebruik de partjes limoen om het sap erover te sprenkelen.

 

vegan nachos

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan nachos maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply