Vegan kokoscake, erg lekker en super makkelijk!

21 september 2017
vegan kokoscake

Niets zo lekker als de geur van een vers gebakken cake! Deze cake is gemaakt van kokos en is daardoor lekker smeuïg. Je kunt ervoor kiezen om de vegan kokoscake te bakken in een traditionele cakevorm of in een vierkante brownievorm. Ik heb voor dit laatste gekozen, hierdoor blijft de cake vrij plat. Maar kies vooral waar je zelf zin in hebt!

Ingrediënten voor een vegan kokoscake

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker (ja, gewone doodnormale suiker)
  • 170 ml amandelmelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 75 gram geraspte kokos
  • 1 zakje bakpoeder van 16 gram
  • heel klein scheutje vanille-aroma
  • snufje zout
  • benodigdheden:
  • mixer of garde
  • mengkom
  • cakevorm of vierkante brownievorm (ik gebruik die laatste)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
  • Meng alle droge ingrediënten in de mengkom met een lepel of garde.
  • Voeg hier vervolgens de amandelmelk, zonnebloemolie en ook het vanille-aroma aan toe. Mix dit met de mixer of garde goed door elkaar, totdat al het meel goed is opgenomen.
  • Smeer de binnenkant van de cakevorm of brownievorm in met een beetje zonnebloemolie en stort hier het cakebeslag in. Zorg ervoor dat het cakebeslag goed over de hele bodem heen is verdeeld. Schuif in de oven en bak de cake gaar in 25 – 30 minuten, afhankelijk van de temperatuur van je oven. Als je de cake in een gewone cakevorm gaat maken, kun je het beste de temperatuur iets lager zetten en de cake iets langer bakken. Controleer tijdig of de cake niet te snel gaat, als dit het geval is zet je de temperatuur nog iets lager.
  • Laat de cake 5 minuutjes in de vorm afkoelen. Stort de vegan kokoscake daarna op een rooster, zodat het daar verder kan afkoelen.

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan kokoscake maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply