Vegan gnocchi schotel met paprika, ui en champignons

16 juli 2017
vegan gnocchi schotel

Gnocchi (dit spreek je uit als njokkie) is een bijzondere pastasoort. Dit Italiaanse product betekent letterlijk ‘klont’. Ehh, ja dat klinkt niet echt aantrekkelijk.. Maar schijn bedriegt, dit is een heerlijke pasta die net net even wat anders smaakt dan de doorsnee macaroni of spaghetti. Samen met de paprika, ui en champignons is dit een heerlijke vegan gnocchi schotel die echt binnen een mum van tijd op tafel staat. Buon appetito!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram kant en klare gnocchi uit de koeling van de supermarkt
  • 2 puntpaprika’s, ik gebruik een rode en een gele, in dunne korte reepjes gesneden
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • halve rode ui, in halve ringen gesneden
  • een handje verse bieslook, fijngesneden + extra om te bestrooien
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 80 ml water
  • 2 eetlepels edelgistvlokken + extra om te bestrooien
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • koekenpan
  • grote pan om de gnocchi in te koken

Bereiding

  • Begin eerst met het koken van de gnocchi, volgens de verpakking. Zet het dan apart voor later in dit recept.
  • Ondertussen gaan we verder met het bakken van de groenten. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier de champignons en de ui in voor 10 minuten.
  • Dan mag de paprika erbij, bak dit voor 5 minuten mee.
  • Vervolgens mag de fijngesneden bieslook erbij, bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg nu de tomatenpuree, het water en de edelgistvlokken toe, warm dit een minuut mee.
  • Voeg als laatste de gekookte gnocchi toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Breng alles op smaak met lekker veel peper en wat zout.
  • Serveer de vegan gnocchi schotel met wat extra bieslook en ook nog wat edelgistvlokken.

 

vegan gnocchi schotel

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan gnocchi schotel maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply