Vegan burger bij McDonald’s, ja of nee?

24 juni 2017
Vegan burger bij McDonald's

Ik laat jullie iedere zaterdag een nieuwe hotspot zien, maar vandaag laat ik een vegan optie zien bij een landelijk keten: McDonald’s! Ik hoor de helft van jullie al roepen “Omg, je gaat als vegan toch niet naar de McDonald’s toe!”. Maar omdat ik weet dat er een heleboel vegans zijn (waaronder ikzelf) die hier geen problemen mee hebben en dit juist toejuichen, ga ik het jullie toch laten zien. De vegan burger bij McDonald’s!

Veggie burger McDonalds – € 2,95

Per product
Energie 1784 kJ
425 kcal
Vetten 17g
Verzadigde vetzuren 1.6g
Koolhydraten 56g
Suikers 9.1g
Vezels 5.4g
Eiwitten 9.1g
Zout 2.1g

Wat er precies in de veggie burger zit, blijft een mysterie. McDonald’s zegt zelf op de website: een Veggie Burger met wortel, rode paprika, kleine erwten, groene bonen en ui, verse sla, tomaat en een frisse sandwichsaus op een sesambroodje. In de allergenen staan alleen gluten, sesam en mosterd vermeld. McDonalds geeft zelf aan in een faq dat de witte sandwichsaus gemaakt is op basis van plantaardige olie en maïszetmeel, de saus bevat géén melk, soja of eieren. Sinds kort bevat de veggie burger zelfs het groene V-label. De burgers worden op een aparte unit gemaakt. Ze zwemmen dus niet samen met de dierlijke producten in het frituurmandje.

Eerste indruk | De burger komt op het bekende burgerbroodje met sesamzaadjes. De sla, tomaat en saus liggen er niet heel netjes op, maar dat heb je nu eenmaal bij de McDonald’s. De buitenkant van de burger is krokant gefrituurd, de binnenkant is stevig maar ook smeuïg. Je ziet duidelijk de erwtjes, wortel- en paprikastukjes zitten. De saus smaakt mij een beetje te weeïg en flauw. De burger vind ik echter wel lekker smaken. Het is wel zo dat hoe langer je de burger laat staan, hoe slapper de burger wordt. Snel opeten dus!

Mijn mening | Ik vind het heel goed dat er bij de McDonald’s een vegan burger te vinden is. Natuurlijk sta ik als vegan zijnde niet achter de dierlijke producten die ze verder nog verkopen. Maar aan de andere kant: de Albert Heijn verkoopt ook vlees en daar doe ik evengoed ook mijn boodschappen. Ik hoor ook van niet-vegans om mij heen dat ze bij de McDonald’s vaak kiezen voor de vegan burger omdat ze het zo lekker vinden. En hoe meer mensen er uiteindelijk kiezen voor vegan opties, hoe meer deze er zullen komen. Ik sta er dus achter, maar ik kan ook begrijpen dat niet iedereen dit doet. Laat vooral in de comments achter wat jouw mening over de vegan burger bij McDonald’s is, ik ben heel benieuwd!

 

Vegan burger bij McDonald's

You Might Also Like

13 Comments

 • info@wateetjedanwel.nl'
  Reply Suzanne 6 juli 2017 at 12:11

  Ik vind deze superlekker. Al verschilt het wel per vestiging, soms worden ze niet lang genoeg gebakken lijkt het wel en zijn ze niet zo krokant. Maar als ze goed gebakken zijn mag je me hier gerust ’s nachts voor wakker maken! 😀

  • Reply Sanne 7 juli 2017 at 17:34

   Haha!

 • elphaba1966@hotmail.com'
  Reply Carol 29 juli 2017 at 19:34

  Vandaag voor het eerst geprobeerd moet eerlijk zeggen dat de vegetarische burgers in UK smaakvoller zijn weet niet of deze vegan zijn . Maar dit is beter dan…een vleesburger

  • Reply Sanne 30 juli 2017 at 16:15

   Alles is beter dan een vleesburger Carol! 🙂

 • Marylouiseharrison@hotmail.com'
  Reply Mary 15 augustus 2017 at 15:05

  Je moet ergens beginnen en als ik met me kleindochter bij mc Donald eet kan oma ook een hamburger eten.

 • mariskavanvelsen@gmail.com'
  Reply Mariska 15 augustus 2017 at 23:21

  Super! Ik at hem al wel eens voordat ik vegan ging eten en vind hem lekker. Er zouden meer vegan snacks gewoon verkrijgbaar moeten zijn! Ik ga niet wekelijks naar de Mcdonalds maar als ik dan een keer ga is het toch leuk ook iets te kunnen eten!

  • Reply Sanne 16 augustus 2017 at 17:23

   Precies wat je zegt! 🙂

 • justmerianne@hotmail.com'
  Reply Rianne 28 september 2017 at 20:49

  Hoi Sanne, ik heb je site pas net ontdekt, maar hij is erg leuk en informatief. Ik vind dat je op een leuke manier je reviews doet met complete ingrediënten lijsten, voedingswaardes, prijs en evt verkooppunten. Mijn complimenten. Ik ben zelf na ruim een jaar flexanist afgelopen juli definitief overgestapt op een veganistische levensstijl. En ik ben ook erg blij dat de McDonalds een vegan variant burger verkoopt en ben het met je eens dat het belangrijk is om juist de vraag naar plantaardige producten ook bij dit soort bedrijven juist te vergroten door ze te kopen. Ik neem de burger altijd mee naar huis en als ik zin heb in wat meer smaak voeg ik er curry gewürz aan toe van de remia. Dit is ook erg lekker vind ikzelf. Alhoewel ik hem zonder de curry ook al lekker vind. Ik heb je site aan mijn favorieten toegevoegd, zodat ik je makkelijk kan blijven volgen. Met vriendelijke groet, Rianne

  • Reply Sanne 29 september 2017 at 20:18

   Dat vind ik echt super leuk om te lezen Rianne! En dankjewel voor je mooie compliment! 🙂

 • kirsten.julia@hotmail.com'
  Reply Kirsten 16 november 2017 at 14:22

  Of je bij de AH je boodschappen nog doet, terwijl daar ook vlees wordt verkocht, of naar de McDonalds gaat om een vegan burger te eten, vind ik nogal een groot verschil. Als vegan lijkt het me dat je ook vanuit milieu- en duurzaamheidoverwegingen geen dierlijke producten eet en om dan wel naar de McDonalds te gaan, die ongeveer de grootste vleesverwerker is, vind ik nogal een bizarre keus.

  • Reply Sanne 16 november 2017 at 21:06

   Iedere vegan maakt hier natuurlijk zijn/haar eigen keuze’s in, in het artikel staat beschreven hoe ik ermee omga. Maar bedankt voor het delen van je mening Kirsten!

 • rl.burger@planet.nl'
  Reply R. Burger 9 januari 2018 at 14:57

  Prima dat de Vegan burger er is. Ik vraag mij alleen af of het “witte sesam broodje” ook Vegan is?
  In de meeste witte bolletjes (en zelfs bruine broodjes) zit vaak melk of ei.
  Zit je heerlijk “Vegan” te eten met ei en melk erin…

  • Reply Sanne 10 januari 2018 at 21:21

   Klopt inderdaad, de meeste witte bolletjes bevatten ingrediënten van dierlijke oorsprong. Echter is in dit geval de gehele burger vegan, ook het broodje. Wist je trouwens dat deze typische hamburgerbroodjes ook in de supermarkt te koop zijn en vaak vegan zijn?

  Leave a Reply