Vegan broodje pittige kip, lekker als lunch!

10 januari 2018
vegan broodje pittige kip

Ben je op zoek naar een ontzettend lekker broodje voor de lunch? Je weet wel, zo’n broodje waar je je vingers bij opeet? Dan moet je zeker eens dit vegan broodje pittige kip maken! Lekker spicy, zoet, sticky, fris door de komkommer.. dit broodje heeft het allemaal. Klik snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor 2x een royaal belegd vegan broodje pittige kip

  • 1 verpakking plantaardige kipstuckjes
  • halve teen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes gesneden
  • halve ui, fijngesnipperd
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker (of gewone suiker, als je dit niet in huis hebt)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • sap van een halve limoen
  • 8 eetlepels water
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • stukje komkommer
  • paar handjes sla, ik gebruik veldsla
  • 2 pistoletjes
  • koekenpan of wokpan

Bereiding

  • Begin met het verwarmen van de pan op middelhoog vuur, laat er een scheut olie in warm worden. Bak vervolgens de plantaardige kip licht goudbruin, volgens de verpakking.
  • Voeg nu de gesnipperde ui toe en bak dit voor een paar minuten mee.
  • Voeg als laatst de geperste knoflook en rode peper toe en bak dit een minuutje mee.
  • Nu mag de tomatenpuree erbij, bak dit voor een minuut mee en blijf ondertussen goed in de pan roeren.
  • Nu mag de suiker, ketjap manis, limoensap en het water erbij. Laat dit een paar minuten pruttelen, totdat het meeste vocht is verdampt.
  • Beleg de pistoletjes met wat sla en komkommer en leg hier de pittige kip op.

 

vegan broodje pittige kip

 

Eet smakelijk!

Ga jij dit lekkere vegan broodje pittige kip ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply