Review: Albert Heijn Basic Croissants

7 februari 2018
Albert Heijn basic croissants

Vegan croissants, gewoon te koop in de supermarkt? Ja, dat is er nu gewoon! Thuis afbakken en lekker aan de ontbijttafel opeten. Maar zijn ze wel zo lekker? Ik heb ze voor je getest, lees snel verder voor mijn review van de Albert Heijn basic croissants!

Ik wil eerst even een shout out geven aan Vegan Wiki. Deze croissants waren namelijk eerst niet vegan, er zat dierlijk vitamine D in. Maar omdat zij aan Albert Heijn hebben gevraagd of ze dit uit de ingrediënten wilden verwijderen, kunnen wij nu genieten van deze afbakcroissants!

Albert Heijn Basic Croissants 4x 45 gram – € 0,89

Ingrediënten | tarwebloem, palmvet, water, raapolie, gist, glucose-fructosestroop, suiker, gejodeerd zout, zout, emulgator (E471, E472e), dextrose, zuurteregelaar (citroenzuur), natuurlijk aroma, tarwemoutmeel, antioxidant (ascorbinezuur)

 Per 100 gram
Energie1800 kJ/430 kcal.
Vet26 g
Waarvan verzadigde vetzuren13 g
Koolhydraten41 g
Waarvan suikers5 g
Vezels1,5 g
Eiwitten7,5 g
Zout1,4 g

Eerste indruk | De croissants zijn per 4 verpakt en zitten in de simpele en herkenbare verpakking van de basic-lijn van AH. Toen ik de croissants uit de verpakking wilde halen, merkte ik gelijk dat ze vrij broos zijn en dat de laagjes ‘deeg’ makkelijk van elkaar af vallen. Ik was erg benieuwd hoe ze zich zouden houden in de oven! Daar moeten ze trouwens 4-6 minuten in op 220 graden, alhoewel ik 6 minuten net even aan de lange kant vind.

Mijn mening | Ze ruiken al heerlijk als ze in de oven zitten en zo smaken ze ook! Ze zijn wel behoorlijk broos, maar dat doet voor mij niets af aan de smaak. Opensnijden is daardoor wel een beetje lastig, als je bijvoorbeeld jam op je croissantje wil smeren. Maar dippen gaat ook prima! De smaak is lekker, tikje aan de vettige kant. Maar hey, dit zijn dan ook niet de meest gezonde broodjes natuurlijk.. Maar zo af en toe in het weekend eet ik ze graag. Een aanrader en voor de prijs hoef je het echt niet te laten!

 

Albert Heijn basic croissants

 

De Albert Heijn basic croissants kun je alleen bij Albert Heijn kopen (duh), bij de afbakbroodjes.

You Might Also Like

2 Comments

 • bloghopelesswanderer@gmail.com'
  Reply Marleen 7 februari 2018 at 18:25

  Ik ze vandaag meteen meegenomen, want ik heb de laatste tijd een enorme croissant-craving…. Nu kan ik daar eindelijk aan toegeven – yes!

 • info@thegreenguide.nl'
  Reply Mariëlle 7 februari 2018 at 21:26

  Oeh! Ik ga ze zeker snel een keer proberen, ben heel benieuwd 🙂

 • Leave a Reply