Over

Hallo en welkom op mijn blog!

Mijn naam is Sanne en ik woon samen met mijn zoon Joris (11 jaar) in een dorpje in Noord-Holland. Sinds korte tijd ben ik overgestapt op een vegan levensstijl. Dit houdt in dat ik niet alleen 100% plantaardig eet, maar ook nietsย meer gebruik waar dierlijke producten inzitten. Denk aan kleding, verzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen. Maar hoe zit het dan met bijvoorbeeld medicatie, dat is toch vaak op dieren getest? Nou, wat moet dat moet. Dat wil zeggen, ik ben vegan tot zover het praktisch mogelijk is. Adviezen van artsen en andereย specialisten zal ik altijd opvolgen.

Waarom ben je eigenlijk vegan geworden? Ik ben altijd al bewust bezig geweest met de herkomst van wat er op mijn bord ligt. En na het zien van een aantal documentaires, kon ik het niet meer naar mijzelf verantwoorden om door te gaan met het consumeren van dierlijke producten. Ik ben vegan omdat ik niets meer te maken wil hebben met het dierenleed en ook omdat ik mijn steentje wil bijdragen aan het gezond houden van onze planeet. Als je hier meer over zou willen weten, kan ik je de documentaires ‘Cowspiracy’ en ‘Forks over knives’ van harte aanbevelen.

Is dat niet moeilijk, vegan zijn? Welnee! Ik heb in het begin wat meer tijd nodig gehad om de etiketten in de supermarkt te analyseren. Wist je dat in een hoop pakjes en zakjes melk en eipoeder is verwerkt? Dat valt dan allemaal af. De consequentie hiervan is dat je meer zelf gaat koken, met pure ingrediรซnten. Kost iets meer tijd, maar het is dan ook een stuk gezonder en lekkerder. Betekent natuurlijk niet dat ik nooit meer snack of een minder gezonde avondmaaltijd eet. Variatie is belangrijk, zo ook in een vegan dieet.

Ik heb deze website gemaakt om aan jullie te laten zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om vegan te leven. Ik hoop dat ik niet alleen bezoekers krijg die al lange tijd vegan zijn, maar ook mensen die net zijn overgestapt of gewoon interesse hebben in plantaardig eten. Laat je vooral inspireren! Opmerkingen, feedback en verzoekjes zijn altijd welkom. Laat hiervoor je gegevens achter op de contact-pagina en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie.

Simply Vegan, laat je inspireren!

 

wat ik eet op een dag