Makkelijke gazpacho, lekker op zomerse dagen!

31 juli 2017
gazpacho

Gazpacho is best een bijzondere soep, je eet het namelijk ijs en ijskoud! Daarom is het super lekker om op warme zomerse dagen ’s avonds of met de lunch te eten, lekker fris! Maar als je het in kleine glaasjes schenkt, is het ook heel geschikt om op een feestje te serveren of als amuse. Je kunt er alle kanten mee op! En het is echt zó klaar, want je hebt eigenlijk alleen een snijplank, scherp mes en een keukenmachine nodig. Makkelijker kan bijna niet!

Ingrediënten voor 6 kleine glaasjes gazpacho

  • 5 rijpe tomaten, bij mij was dit ongeveer 550 gram
  • driekwart van een komkommer, bij mij was dit ongeveer 200 gram
  • een halve rode paprika, bij mij was dit ongeveer 60 gram
  • een halve ui, bij mij was dit ongeveer 70 gram
  • 1 teen knoflook
  • 2 sneetjes oud brood, ik gebruik licht speltbrood
  • paar takjes verse basilicum
  • peper en zout naar smaak
  • keukenmachine

Bereiding

  • Snij alle groenten en de basilicum grof en doe ze in de keukenmachine. Ze deze aan en laat het voor een paar minuten op een hoge stand draaien, zodat het de structuur van een soep krijgt.
  • Voeg als laatste de boterhammen in stukjes toe en mix dit er ook doorheen.
  • Breng nu de soep op smaak met wat peper en zout.
  • Als je de soep niet dun genoeg vindt, kun je nog wat extra komkommer toevoegen.
  • Hou je niet van stukjes, maar wil je liever een gladde structuur? Giet dan de soep in een grote zeef en druk de soep met behulp van de bolle kant van een lepel door de zeef heen. Op die manier blijven alle stukjes in de zeef achter.
  • Zet in de koelkast en laat het goed koud worden voor je het gaat eten.
  • Lekker om te serveren met wat extra tomaat en basilicum, of als maaltijd met een lekkere vegan tosti erbij!

 

gazpacho

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze frisse gazpacho maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply