Luchtige vegan aardbeienmousse met frisse munt

13 juli 2017
luchtige vegan aardbeienmousse

Vandaag weer een lekker toetje, luchtige vegan aardbeienmousse! En als ik zeg luchtig dan bedoel ik ontzettend luchtig, het lijken net roze wolkjes. Ik gebruik hier een heel leuk ingrediënt voor, namelijk het vocht van kikkererwten (proef je niets van hoor!), ook wel aquafaba genoemd. Ik heb dit al eerder gebruikt om vegan meringues van te maken, ook een aanrader! Maar wat doe ik dan met die kikkererwten die in het recept overblijven, hoor ik je denken? Nou, maak daar bijvoorbeeld deze heerlijk frisse spread van kikkererwten van!

Ingrediënten voor behoorlijk wat luchtige vegan aardbeienmousse

  • 1 pot kikkererwten (geen blik, daar zit niet voldoende vocht in)
  • 250 gram verse aardbeien
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 blaadjes verse munt, heel fijn gesneden
  • paar partjes limoen
  • 2x hoge mengkom
  • (hand)mixer
  • zeef

Bereiding

  • Begin eerst met de aardbeien. Was de aardbeien en droog ze goed af. Leg de aardbeien in de zeef en hou de zeef goed boven de mengkom. Wrijf nu met de bolle kant van een lepel de aardbeien plat, zodat het sap in de mengkom terecht komt en alle pitjes in de zeef blijven. De inhoud van de zeef mag je weggooien, het sap in de mengkom mag even apart voor straks.
  • Dan gaan we nu verder met het maken van de mousse. Ontvet de mengkom en de handmixer met een partje limoen, dus gewoon met het limoentje over de binnenkant van de mengkom en de opzetstukken van de handmixer heen wrijven. Ga hierna met een keukenpapiertje met water eroverheen, zodat het limoensap helemaal er vanaf is. Leeg het vocht van de pot kikkererwten in de mengkom. Klop dit op een hoge stand met de handmixer voor 10 minuten. Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe en klop dit weer voor 10 minuten. Als het goed is, is het vocht nu spierwit, heel luchtig en flink verdubbeld qua volume. Het is de bedoeling dat er stijve pieken aanwezig zijn, als je de mengkom op z’n kop houdt mag het er niet uitlopen.
  • Voeg nu tot slot het aardbeiensap, de munt en nog wat limoensap naar smaak toe. Mix dit nog voor een paar minuutjes, zodat alles goed met elkaar is gemengd.
  • De luchtige mousse is niet lang houdbaar, dus gelijk serveren en lekker van genieten!

 

luchtige vegan aardbeienmousse

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze luchtige vegan aardbeienmousse maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply