Kruidige pompoen stoofschotel met champignons en linzen

11 november 2017
kruidige pompoen stoofschotel

Kijk, van dit soort gerechten hou ik het allermeest. IngrediΓ«nten van het seizoen, kruidige smaken, verwarmend, heerlijk geuren.. Deze kruidige pompoen stoofschotel heeft het allemaal! Ik gebruik in dit recept flespompoen, wat een aparte groente om te zien! Jullie weten, ik hou van lekker simpel. Gebruik daarom gerust kant en klare stukjes pompoen uit de koeling van je supermarkt, als je geen zin hebt in de slachtpartij van de flespompoen. Gemak dient de mens! πŸ™‚

IngrediΓ«nten kruidige pompoen stoofschotel voor 3 Γ  4 personen

  • 1 flespompoen (geschild en in blokjes gesneden hou ik hier ruim 700 gram over)
  • 1 bakje kastanjechampignons 250 gram, schoongemaakt en in vieren gesneden
  • blik linzen 310 gram / uitlekgewicht 265 gram
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • halve literΒ groentebouillon
  • 5 groteΒ blaadjes verse salie, in kleine stukjes scheuren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemalen komijnzaadpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • grote braadpan
  • zeef

Bereiding

  • We beginnen eerst met het schoonmaken van de flespompoen. Gebruik je kant en klare blokjes? Sla dit dan over en ga alvast naar de volgende stap. Goed, de flespompoen. Snij de ‘kontjes’ er af, zodat de pompoen straks niet weg kan schieten. Snij nu de pompoen door de helft, zodat je de langwerpige kant en de bolle kant apart hebt. Zet het stuk pompoen rechtop op je snijplank neer en snij nu voorzichtig (pas op, glibberig!) het schilletje van boven naar beneden ervan af. Doe dit ook met het andere stuk pompoen. In de bolle kant van de pompoen zitten nog pitjes. Snij dit stuk door de helft en haal de zaadlijsten eruit. Snij nu beide stukken pompoen in stukjes.
  • Zet de braadpan op laag tot middelhoog vuur en laat hier een beetje zonnebloemolie in warm worden. Fruit hier de gesnipperde ui in voor 5 minuten, voeg in de laatste minuut de geperste knoflook toe.
  • Voeg nu ook de champignons toe en bak dit mee voor 5 minuten.
  • Voeg nu de blokjes pompoen en het kaneel-, paprika- en komijnzaadpoeder toe. Bak dit mee voor 5 minuten, terwijl je het geheel regelmatig omschept.
  • Spoel de linzen even goed om en laat uitlekken. Doe ze in de braadpan, net als de groentebouillon en de verse salie. Zorg ervoor dat de pompoen kopje onder staat en zet de deksel op de pan. Breng het geheel aan de kook en laat dit voor 25 – 30 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is. Het kan zijn dat het bij jou iets korter of langer duurt, afhankelijk van de grootte van je pan en de blokjes pompoen.
  • Als de stoofschotel klaar is voeg je nog wat zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer met gekookte aardappeltjes, puree, rijst.. waar jij zin in hebt!

 

kruidige pompoen stoofschotel

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere kruidige pompoen stoofschotel ook makenΒ en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie viaΒ instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply