Kerriesoep met pasta, paprika en bosui

3 september 2017
kerriesoep

Het is tijd voor weer een lekker soepje! Vandaag laat ik je zien hoe je heel makkelijk een kerriesoep kunt maken, lekker gevuld met pasta! Pasta in de soep? Ik hoor het je denken.. Dat is juist heel erg lekker en samen met de paprika en bosui zorgt het ervoor dat dit een echt goed gevulde maaltijdsoep is. Klik snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor 3 à 4 kommen kerriesoep

  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 rode puntpaprika’s, fijn gesneden
  • 3 middelgrote aardappels
  • 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gram kleine pasta naar eigen keuze, ik gebruik mini-penne
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • soeppan
  • staafmixer

Bereiding

  • Snij eerst de ui grof in stukken, net als de knoflook. Laat een beetje zonnebloemolie in de soeppan op laag tot middelhoog vuur warm worden en voeg hier de stukjes ui aan toe. Laat dit voor 5 minuten zachtjes bakken. Voeg dan de knoflook toe en bak dit voor 1 minuut mee.
  • Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Bak dit voor 5 minuten mee, terwijl je het geheel regelmatig omschept.
  • Voeg nu het paprika-, kerrie- en kurkumapoeder toe en bak dit voor 1 minuut mee terwijl je het aardappelmengsel goed blijft omscheppen.
  • Voeg nu de groentebouillon toe, zet het vuur wat hoger en laat dit koken voor ongeveer 5 minuutjes tot de aardappels gaar zijn. Ga nu met de staafmixer door de soep, tot het glad is.
  • Nu mogen de paprika en ook de pasta erbij. Kook dit volgens de verpakking van de pasta, maar trek daar 1 minuut van af. In het geval van de mini-penne kook ik het 6 minuten.
  • Voeg nu de ringetjes bosui toe aan de soep en kook dit 1 minuut mee.
  • Proef tot slot de kerriesoep en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

kerriesoep

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere kerriesoep maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply