Homemade appelmoes, makkelijk en ontzettend lekker!

27 juni 2017
appelmoes

Wie is er niet gek op: appelmoes! Lekker bij de frietjes of als gewoon zo als toetje. Eigenlijk heb je voor een basis appelmoes maar een paar ingrediënten nodig. Je kunt natuurlijk zoveel variëren als je zelf wilt. Kook ook eens andere soorten vruchten mee of gebruik wat verse gember voor een pittige twist! Het is zó klaar en veel lekkerder dan de kant en klare appelmoes uit een potje.

Ingrediënten voor een kleine portie

  • 4 appels
  • sap van een kwart citroen
  • bodempje water
  • suiker naar smaak
  • kaneelpoeder naar smaak
  • steelpannetje

Bereiding

  • Schil eerst de appeltjes, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de appelpartjes nu in kleine blokjes. De blokjes mogen in het steelpannetje, voeg hier ook een bodempje water aan toe. Voeg nu ook wat suiker en kaneelpoeder naar smaak toe. Ik gebruik vrij zoete appels, daardoor voeg ik maar een klein beetje suiker toe. Voeg nooit teveel toe in 1 keer, maar bouw dit op. Zo kan het nooit te zoet worden.
  • Zet het steelpannetjes op middelhoog vuur met de deksel er op en laat het zachtjes koken voor ongeveer 15 – 20 minuten. Af en toe even goed omroeren.
  • Ik heb de appelmoes even doorgeprakt met een vork zodat het wat smeuïger werd. Als je niet zo gek bent op stukjes in je appelmoes, kun je het eventueel ook nog helemaal fijn pureren met een staafmixer.

 

appelmoes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze homemade appelmoes maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply