Heerlijke vegan appelflappen, lekker en zó gemaakt!

20 juli 2017
vegan appelflappen

Dit was een van mijn favoriete broodjes om bij de bakker te halen, appelflappen! Maar ja, daar zitten dierlijke ingrediënten in, dus dat kocht ik niet meer. Maar hier is natuurlijk heel makkelijk een plantaardige versie van te maken, ik laat jullie zien hoe ik dat doe. Deze vegan appelflappen zijn super simpel om te maken, met maar een paar ingrediënten. Heerlijk!

Ingrediënten voor 4 vegan appelflappen

  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg (op dit moment is het verse bladerdeeg uit de koeling van Tante Fanny en AH vegan, dit zit als rol verpakt)
  • 1 appel, ik gebruik royal gala
  • 2 eetlepels suiker
  • een halve tot 1 eetlepel kaneelpoeder (net hoe sterk je de kaneel wilt proeven)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een paar eetlepels sojamelk
  • mengkom + klein kommetje
  • bakplaat + bakpapier

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Snij de appel in kleine (echt kleine!) blokjes en doe ze in de mengkom.
  • In een klein kommetje mag de vanillesuiker, de gewone suiker en het kaneelpoeder. Meng dit even goed door elkaar.
  • Voeg nu ongeveer tweederde van het suikermengsel toe aan de blokjes appel. Meng dit goed door elkaar.
  • Het bladerdeeg mag je uitrollen en snij hier 4 vierkantjes uit, ter grootte van een plakje bladerdeeg zoals je ze uit de vriezer zou kopen.
  • We gaan de vierkante stukken bladerdeeg straks diagonaal vouwen, zoals een traditionele appelflap. Leg daarom met een lepel een beetje van het appelmengsel in een hoekje, zorg ervoor dat de randjes vrij blijven. Vouw de flap nu diagonaal dicht en druk de randjes voorzichtig aan met een vork. Leg ze op de bakplaat met bakpapier.
  • Smeer nu een klein beetje sojamelk over de bovenkant van de appelflap, dit gaat het beste met een kwastje maar kan ook met de bolle kant van een lepel of gewoon met je (schone!) vingers. Strooi er nu het overgebleven suikermengsel overheen.
  • De appelflappen mogen voor ongeveer 15 minuten in de oven bakken, hou goed in de gaten of ze niet verbranden.
  • Laat het voor het serveren voldoende afkoelen, de vulling van appel is gloeiend heet!

 

vegan appelflappen

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan appelflappen maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply