Geroosterde paprikasoep met tijm, lekker en gezond!

13 augustus 2017
geroosterde paprikasoep

Paprika, ik ken eigenlijk niemand die het niet lust. Ze zijn zoet, knapperig en lekker fris! En daarnaast natuurlijk ook heel gezond, ze zitten vol vitamine C en zijn laag in kcal. Ik ga je laten zien hoe je er een lekkere geroosterde paprikasoep van kunt maken! En hou je over? Geen probleem, dit is een ideale soep om in te vriezen! Zo heb je gelijk een mooi voorraadje in de vriezer liggen voor wanneer je eens niet zoveel tijd hebt om te koken.

Ingrediënten voor 3 à 4 koppen geroosterde paprikasoep

  • 4 rode paprika’s
  • 2 trostomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groentebouillon (klik op de link voor mijn recept voor zelfgemaakt bouillonpoeder!)
  • 1 eetlepel verse tijm, of andere kruiden naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • bakplaat
  • soeppan
  • staafmixer

Bereiding

  • We beginnen eerst met het roosteren van de groenten. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch). Vet met een scheutje olie alvast de bakplaat in.
  • Was de paprika’s en de trostomaten en snij ze doormidden. Verwijder van de paprika’s de zaadlijsten en leg ze op de bakplaat met de binnenzijde aan de onderkant (dus het harde velletje zit aan de bovenkant). De gehalveerde tomaten mogen ernaast, met de vruchtvlees-zijde naar boven. Snij de ui grof in stukken en leg dit er ook bij. De tenen knoflook mogen er ook bij.
  • Dan mag de bakplaat in de oven voor 35 tot 40 minuten, tot de buitenkant van paprika’s bijna helemaal zwart ziet. Haal dan de bakplaat uit de oven en zet het ergens neer om af te laten koelen.
  • Als de paprika’s voldoende zijn afgekoeld, kun je het zwarte vel er vanaf plukken met je vingers. Vervolgens mogen de ontvelde stukken paprika in de soeppan, net als de rest van de geroosterde groenten van de bakplaat.
  • Voeg in de soeppan nu de bouillon en de verse tijm toe en warm alles op. Nu mag de staafmixer erdoor, tot het een gladde soep is geworden. Proef de soep tot slot en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Lekker om deze geroosterde paprikasoep te serveren met een stokbroodje gevuld met kruidenboter!

 

geroosterde paprikasoep

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere geroosterde paprikasoep maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply