Bloemkool bites met beslag en barbecuesaus met dip

2 juni 2017
Bloemkool bites

Het is weer tijd voor een partysnack! Houden jullie van bloemkool? Het is eerlijk gezegd niet mijn favoriete groente, maar in dit recept zorgen ze voor precies de juiste structuur. Deze bloemkool bites smaken ontzettend lekker door het laagje beslag en saus wat eromheen zit. Wedden dat iedereen je gaat vragen om het recept als je dit serveert?

Ingrediënten

  • halve bloemkool
  • beslag:
  • 100 gram bloem
  • 200 ml water of plantaardige melk, ik gebruik water
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout & peper naar smaak
  • saus:
  • 120 ml ketchup
  • halve eetlepel sriracha (dit is een hete rode saus)
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • flinke scheut Tabasco Chipotle saus
  • halve theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel paprikapoeder
  • dip:
  • 3 eetlepels vegan mayonaise, ik gebruik Remia mayolijn 100% plantaardig
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • klein scheutje Tabasco Chipotle saus
  • peper naar smaak
  • keukenspullen:
  • bakplaat + bakpapier
  • grote mengkom
  • garde
  • steelpan

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch).
  • Eerst beginnen we met de bloemkool, snij deze in kleine roosjes en leg even apart tot straks.
  • Dan gaan we verder met het maken van het beslag. Alle ingrediënten die onder het kopje beslag staan, mogen in de mengkom. Meng dit met de garde goed door elkaar. Dip vervolgens de bloemkoolroosjes in het beslag, laat ze even goed uitdruipen en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Dan mag dit in de oven voor ongeveer 20 – 25 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal nu de bakplaat uit de oven en leg even apart.
  • Vervolgens gaan we verder met het maken van de saus. Voeg alle ingrediënten onder het kopje saus toe in het steelpannetje en zet dit op middelhoog vuur om even goed door te warmen, zodat alle ingrediënten goed met elkaar kunnen vermengen. Nu mag je de bloemkoolroosjes hierin doen en schep ze even goed om in de pan, zodat ieder roosje is bedekt met de saus. Leg de bloemkoolroosjes nu terug op het bakblik (even nieuw bakpapier erop doen) en dit mag dan terug in de oven voor ongeveer 5 minuten, dan blijft de buitenkant een beetje zacht. Wil je liever een meer crispy buitenkant? Laat ze dan voor ongeveer 10 minuten in de oven liggen. Let wel goed op dat ze niet verbranden!
  • Tot slot maken we nog een super simpel dipsausje: doe alle ingrediënten onder het kopje dip in een schaaltje en roer dit goed door elkaar. Klaar is je dip!

 

Bloemkool bites

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze bloemkool bites maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply