Avocadoburger met tomaat, champignons en ui

22 oktober 2017
avocadoburger

Je hebt ze vast al eens op Instagram en Pinterest gezien, burgers gemaakt van avocado! Ik laat je vandaag zien hoe je zo’n Pinterest-perfect burgertje in elkaar flanst op zo’n manier, dat het óók nog heel lekker is. Maak er dan snel een foto van, want als je het vervolgens gaat eten, blijft er weinig moois meer van over.. Eet smakelijk en veel plezier met het maken van deze avocadoburger!

Ingrediënten voor 1 avocadoburger

  • 1 avocado
  • halve trostomaat
  • halve ui
  • 50 gram champignons
  • zwart/geroosterd sesamzaad
  • theelepeltje vegan mayonaise
  • theelepeltje ketchup
  • zout en peper naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • koekenpan

Bereiding

  • We beginnen eerst met het bakken van de ui en champignons. Snij de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Laat wat zonnebloemolie warm worden in de koekenpan op halfhoog vuur. Bak hier de ui en champignons in voor 5 minuten, met lekker veel peper en wat zout. Leg even apart zodat het een beetje af kan koelen.
  • Snij de avocado door de helft, dan kun je nu met een lepel zo de avocado uit de schil wippen. Doe dit voorzichtig, ze moeten wel heel blijven!
  • Snij nu ook de trostomaat in plakjes.
  • Meng in een kommetje de vegan mayonaise en ketchup door elkaar.
  • Dan gaan we nu de avocadoburger bouwen!
  • Kies welke avocadohelft de onder- en bovenkant gaat worden. Leg de onderkant op een bordje, hier mogen de plakjes tomaat op. Vervolgens mag het ui-champignon mengsel daar bovenop. Dan het sausje daar weer bovenop en de bovenkant van de avocado. Maak af met wat zwart sesamzaad.

 

avocadoburger

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere avocadoburger maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply