Appelchips met kaneel uit de oven

4 mei 2017
Appelchips

Ik heb weer een super makkelijk, leuk en lekker receptje voor jullie, met maar 3 ingrediënten. Deze appelchips maken we zonder toegevoegd suiker, waardoor ze ook nog eens gezond en verantwoord zijn. Dit is ook leuk om aan kinderen mee te geven als tussendoortje op school, is weer eens iets anders dan die eeuwige plak ontbijtkoek. Klink goed, of niet?

Ingrediënten

  • 2 appels
  • kwart citroen
  • kaneelpoeder naar smaak
  • mengkom
  • appelboor
  • bakplaat + bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 graden (elektrisch).
  • Was eerst goed de appels, schillen is niet nodig. Dan mag je met de appelboor het klokhuis verwijderen.
  • Vervolgens gaan we de appels in dunne plakjes snijden. Dit kan gewoon met een mesje, maar je kunt ook een kaasschaaf gebruiken. Als je er maar voor zorgt dat het goed dunne plakjes zijn. De plakjes mogen dan in de mengkom.
  • Knijp het sap van de citroen uit boven de mengkom en hussel dit voorzichtig met de schijfjes door elkaar.
  • Dan mag nu het kaneelpoeder erbij, zoveel als je wilt. Hussel dit ook voorzichtig met je handen door de schijfjes heen, zodat alles met het kaneelpoeder is bedekt.
  • Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen, maar netjes naast elkaar. Anders kunnen ze niet voldoende drogen en gaan ze bovendien aan elkaar plakken.
  • De appelschijfjes mogen nu ongeveer een uur in de oven. Haal de bakplaat er dan uit en draai de appelschijfjes voorzichtig om, zodat de andere kant gedroogd kan worden. Dan mogen ze nogmaals een uur in de oven.
  • Haal hierna de appelchips uit de oven en leg ze op een rooster zodat ze goed kunnen afkoelen. Hoe beter ze afkoelen, hoe meer knapperig ze worden.

 

Appelchips

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze appelchips maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply