Ananaschutney, lekker fris voor erbij!

4 februari 2018
ananaschutney

Vandaag een simpel receptje, maar daarom niet minder lekker: ananaschutney! Heerlijk als bijgerecht om je eten een frisse oppepper te geven. Serveer lekker bij Mexicaanse of Aziatische gerechten, als dip.. de mogelijkheden zijn oneindig! Ga jij het eens maken?

Ingrediënten voor een flinke portie ananaschutney

  • een halve verse ananas
  • halve rode peper, zonder de zaadlijsten
  • halve kleine ui
  • theelepel kerriepoeder
  • halve theelepel komijnpoeder
  • theelepel suiker
  • snuf zout
  • zonnebloemolie
  • flinke scheut water
  • koekenpan

Bereiding

  • Snij eerst alvast de ananas in kleine blokjes, net als de rode peper, voor later in dit recept.
  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een scheutje zonnebloemolie in warm worden. Snipper de ui fijn en bak deze voor 5 minuten in de pan. De laatste minuut mag de rode peper, kerriepoeder, komijnpoeder en het zout erbij.
  • Nu mogen de stukjes ananas, scheut water en suiker erbij. Roer alles even goed door elkaar en laat dit pruttelen voor ongeveer 30 minuten terwijl je regelmatig blijft roeren. Als de ananas te droog dreigt te worden, voeg dan een extra scheutje water toe. Zorg er wel voor dat het vocht voldoende is ingekookt. Het is klaar als de ananas voldoende zacht is geworden.
  • Laat voor gebruik voldoende afkoelen, ik vind het zelf lekker als het koud is.

 

ananaschutney

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere ananaschutney ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • info@lazybird.be'
    Reply Lazy Bird 4 februari 2018 at 10:15

    Oh ja dippen met papadums, lekkerrrrr!!!

    • Reply Sanne 5 februari 2018 at 16:12

      Ook heel lekker!

    Leave a Reply